Nyhedsbrev oktober 2017

 

Det er længe, længe siden, der sidst kom et nyhedsbrev fra Ærøs Operavenner. I mellemtiden har vi afholdt generalforsamling i biografen Andelen, og det fungerede rigtig, så vi både kunne klare generalforsamlingen og se/høre en flot forestilling på storskærm.

I marts måned var en busfuld af sted til Operaen på Holmen, hvor vi oplevede ”Rejsen til Reims”, som var en forvirrende, imponerende og morsom affære, som endte med et sceneri, som svarede til et maleri! Musikken var god, og det samme var sangerne, så alle var glade.

Lørdag den 1. juli var det operatid herhjemme på Ærø. Sædvanen tro havde Monica Fabricius stillet den store hal til rådighed, så vi kunne nyde musikken og dramaet i de fantastiske akustiske rammer, som værftshallen nu en gang er udstyret med – utvivlsomt ved et rent tilfælde.

Det var to alvorlige enaktere. Puccins ”Kappen” og Leoncavallos ”Bajadser” endte i begge tilfælde med nogle dødsfald. Jalousidramaet var åbenlyst, og Guido Paevatalus iscenesættelse var fin og tydelig, så det var let at følge med, selv om der i sagens natur ikke er over- eller undertekster til rådighed ved denne type opførelser. Sangerne var virkelig gode, og fik os alle til at leve med i historierne.

Publikumstilstrømningen endte helt godt, selv om det på et tidspunkt så lidt sort ud. Til alt held blev der solgt ganske godt ved døren, så der var – næsten – fuldt hus til årets forestilling. Økonomisk hang det ikke sammen, men takket være fonde og sponsorer samt en trofast medlemsskare kunne vi klare underskuddet uden at gøre brug af den kommunale underskudsgaranti. Det sætter bestyrelsen lidt en ære i at undgå.

Selv om der kun er en enkelt forestilling, så er der meget praktisk arbejde, som skal gøres både før og efter. Hvis nogen har lyst og mulighed for at give en hånd med sceneopsætning og –nedtagning, transport af forskelligt grej, stoleopsætning og oprydning bagefter, så hører bestyrelsen gerne fra Jer.

Inden vi når til næste års lokale forestilling, prøver vi at samle en busfuld ærøboer til en tur til Operaen søndag den 4. marts 2018. På programmet står Mozarts ”Tryllefløjten”, som der også var en tur til for nogle år siden. Den gang var der venteliste, så nu er chancen for at opleve forestillingen med Mozarts udødelige musik.

 

Dagens program ser sådan ud:

Afgang kl. 10.35 fra Ærøskøbing

Afgang kl. 11.50 fra Svendborg

Forestilling kl. 15.00 (ca. 2 timer og 30 minutter)

Afgang kl. 18.00 fra Operaen

Aftensmad på Hotel Ærø i Svendborg ca. 20.30 (to retter: lakseforret og kalvesteg. Et glas vin/øl/vand inkl.)

Færgeafgang kl. 22.05

Hjemkomst kl. 23.20

 

På Det kongelige Teaters hjemmeside står der følgende om forestillingen:

Mozarts eventyrlige værk Tryllefløjten er læsset med operahits og det er svært ikke at gå derfra nynnende. Det er en eviggyldig historie om kærlighed, om magtens evige tovtrækkerier og om naturen over for kulturens byrde.

   Stjerneinstruktør Marco Arturo Marellis farverige fortolkning af Tryllefløjten, der blev skabt til Operaens 10-års jubilæum i 2015, vender tilbage med en stærk besætning.

   Henning von Schulman og Petri Lindroos sætter stemmedybde på Sarastro, mens Operaens stjernesopraner, Sine Bundgaard og Gisela Stille, tager sig af Pamina, og den uregerlige og sympatiske Papageno deles af den erfarne Palle Knudsen og operaensemblets nyeste medlem, Simon Duus.

Tryllefløjten opføres på tysk med danske overtekster.

 

Pris kr. 1.350,- (omfattende færgebillet, bus, operabillet og aftensmad). Der er desuden et mindre antal billetter på lidt billigere pladser til en samlet pris på kr. 1.200,- pr. person. Man kan tilmelde sig hos Karsten Hermansen på khermansen@mail.dk eller på tlf. 62 53 15 62. Tilmelding SENEST 29. oktober 2017.

Endelig skal det nævnes, at Guido Opera, som står for alle de lokale forestillinger, har en flot hjemmeside, hvor man kan se, hvor truppen næste gang har forestilling. Næsten alle Guido Operas forestillinger har haft Danmarkspremiere på Ærø! Se www.guidopera.com

 

Ærøs Operavenner

Karsten Hermansen, fmd.