HISTORIE:

HISTORIE:

 

Ærøs Operavenner blev oprettet i april 2009, da der var brug for en forening, som kunne varetage opgaverne i forbindelse med den første operaopførelse på Ærø. Ideen til opera i værftshallen på Ebbes Bådebyggeri var opstået, da kongelig operasanger Guido Paevatalu var på øen for at synge en koncert i Marstal Kirke i januar 2008. Samme år besøgte han atter øen i august for at optræde sammen med kongelig operasanger Niels Jørgen Riis og pianist Torben Petersen på Søbygaard. ”Næste år kommer vi igen, og så laver vi en hel opera,” sagde Guido Paevatalu og blev ikke modsagt. Dermed var arbejdet begyndt, og i foråret 2009 viste det sig, at der var en massiv interesse for at opleve opera i en værftshal i Marstal. Oprindeligt skulle der kun have været en enkelt forestilling med plads til 400 tilhørere, men billetterne blev revet væk, så der måtte arrangeres en ekstraforestilling, da ”La Traviata” blev opført i juni 2009. Siden har ærøboerne oplevet ”La Bohème” (2010), ”Carmen” (2011) og ”Madame Butterfly” (2012), ”Elskovsdrikken” (2013), ”Barberen i Sevilla” (2014), ”Tosca” (2015), ”Rigoletto” (2016) og enakterne ”Kappen” og ”Bajadser” (2017). I 2018 er det 10. gang, der opføres opera i værftshallen i Marstal, og det fejres med en gallakoncert med højdepunkter fra de foregående ni forestillinger.

 

Ærøs Operavenner har knapt 100 husstandsmedlemmer, men interessen for opera er noget større. Der kommer gæster fra hele landet, som indretter ferien efter årets opera, og den lokale interesse er også stadig stor, om end med faldende tendens.

 

I vinterhalvåret bliver der hvert år arrangeret ture til Operaen på Holmen. Fra tid til anden lykkes det også at lave operature til Alsion i Sønderborg, hvor Den jyske Opera altid kommer forbi med en forestilling. Hvis det kan passe med færgen, kommer ærøboerne altid gerne en tur til naboøens fine ”operahus”.